url

كرم چشم (انگل لوا لوا)

لوا لوا انگلی است که از طریق نیش مگس انبه و مگس گوزن وارد بدن انسان می شود. این انگل بیشتر در مرداب ها و جنگل های آفریقای غربی زندگی می کند.
به گزارش گروه اجتماعی مشرق، لوا لوا انگلی است که از طریق نیش مگس انبه و مگس گوزن وارد بدن انسان می شود. این انگل بیشتر در مرداب ها و جنگل های آفریقای غربی زندگی می کند. به همین خاطر به آن «کرم چشم آفریقایی» هم می گویند. بعد از وارد شدن لوا لوا به بدن انسان، این انگل مدت ها در بدن انسان حرکت می کند تا این که روزی به چشم برسد. کمتر پیش می آید که قبل از ورود کرم به چشم، این بیماری تشخیص داده شود.

لوا لوا مانند سایر کرم های لوله ای، دارای جنس های نر و ماده است. برای این که انسان آلوده بشود، هر دو جنس نر و ماده باید در بدن او حضور داشته باشند. طول کرم نر ۲۰ تا ۳۴ میلی متر و طول کرم ماده ۲۰ تا ۷۰ میلی متر است.
کرم های بالغ معمولااز میان بافت های زیر جلدی مهاجرت میکنند.این مهاجرت درد ناک نیست وبه ندرت مورد توجه قرار میگیرد(مگر اینکه ازروی پل بینی و یا ملتحمه ی چشم عبور کند)این کرم در جاهای مختلف بدن مثل چشم ورمی ایجاد میکند که کالابار نامیده میشود.تورم کالابار یک ورم زیر جلدی است که گاهی اوقات داخل آن کرم است که بعد ازیک هفته ازبین میرود.

eye2010192f2

حرکت این انگل در بدن انسان باعث خارش پوست می شود. اگر انگل برای مدتی در یک جای بدن باقی بماند، انسان دچار التهاب پوستی می شود. با حرکت دوباره انگل این التهاب ها ناپدید می شوند. لوا لوا معمولا روی دید میزبان خود تاثیری نمی گذارد ولی باعث باد کردن و خارش شدید چشم می شود. همین طور حرکت دادن چشم ها هم ممکن است دردناک باشد.

این بیماری با دو داروی آیورمکتین و دی اتیل کاربامازین درمان می شود. این دو دارو کرم های موجود در زیر پوست انسان را می کشند ولی کرم هایی که وارد چشم شده اند باید با جراحی بیرون کشیده شوند.

لوا لوا به تنهایی کشنده نیست ولی اگر فرد همزنان به لوا لوا و بیماری انگلی دیگری به نام کوری رودخانه ای مبتلا شود، استفاده از این دارو ها به کما و مرگ منجر می شود.

با این که لوا لوا معمولا کشنده نیست، ولی تصور وجود یک کرم در چشم ها بسیار وحشتناک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *